Tsarine Brut Premier Cru

Tsarine Brut Premier Cru

Produkten har utgått ur sortimentet.

339 kr (271,20 kr) (nr. 7890) Champagne Champagne, Frankrike

Tsarine ”Alltid en väldigt trevlig och fantastiskt rimligt prissatt champagne” enligt Richard Juhlin, världsledande champagneexpert.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 54% pinot noir, 46% chardonnay
Årgång NV
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 8.4 g/100ml
Syra 4.2 g/l
Producent Champagne Tsarine

Innehållet

Smakbeskrivning Komplex smak med inslag av fudgekola, vanilj, gula äpplen och sesam med en lätt krämig mousse och en lång eftersmak.
Passar till Alla festliga tillfällen som aperitif eller till anrättade fisk och skaldjursrätter.

Om Champagne Tsarine

Tsarine Champagne skapades för att hedra Rysslands historia och dess förkärlek för fransk kultur, speciellt för dess ädla dryck – champagne. Bakom Tsarine står champagnehuset Maison Chanoine Frères som grundades 1730 vilket gör det till det näst äldsta i Champagne.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.