Savanha Tercet

Savanha Tercet

79 kr (63,20 kr) (nr. 11611) Vitt vin, torrt & smakrikt Sydafrika Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett spännande matvin som stannar i ditt smakminne! Savanha Tercet från prisbelönta producenten Spier är ett mycket matvänligt vin som kan konsten att lyfta de flesta fisk- och skaldjursrätter…

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Chenin blanc 65 %, Viognier 20 %, Sauvignon Blanc 15 %
Årgång 2017
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Syra 5,8 g/l
Producent Spier

Innehållet

Smakbeskrivning Här har cheninc blanc kombinerats med blommig viogner och syrlig sauvignon blanc vilket resulterar i ett fräscht vin med härligt solmogen frukt, väl avvägd balans och frisk syra där solmogen guava samsas med vit persika, päron, äppelblommor och lime.
Passar till Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling. Passar utmärkt även till vegetariska alternativ.

Om Spier

Spiers vingård är belägen i hjärtat av Stellenbosch Winelands och har anor ända tillbaka till 1692. Spier har ett brett utbud av prisbelönta viner och fick utmärkelse som Sydafrikas främsta producent på Concours Mondial de Bruxelles 2010.

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!