Santa Carolina Gran Vino

Santa Carolina Gran Vino

79 kr (nr. 75029) Rött vin Chile

Gran Vino är en hyllning till Santa Carolinas 140-åriga vinhistoria! Vinet har härliga toner av svartvinbärsfrukt och elegant fatkaraktär i avslutningen – perfekt till grillat kött!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Producent Santa Carolina

Innehållet

Smakbeskrivning Santa Carolina Gran Vino är laddat med tät svartvinbärsfrukt, mogna körsbär, kryddor, choklad och fat. Eftersmaken är lång och balanserad.
Passar till Njut vinet till sommarens alla goda grillade köttbitar, till kycklingrätter, lagrade hårdostar och charkuterier - eller kanske bara ett glas med goda vänner på terrassen!

Om Santa Carolina

I de bördigaste delarna av Central Valley i sydamerikanska Chile hittar man vinhuset Santa Carolina. Här, i hjärtat av vindistriktet har man odlat vin ända sedan 1875 då Luis Pereyra Cotapos började i liten skala och namngav vingården efter sin fru- Carolina. Medelhavsklimatet med milda vintrar och torra, varma somrar ger perfekta förutsättningar för att odla vin.

Om Chile

På bredden har landet en medelvidd på blott 18 mil, men här har de vattenrika floderna från Anderna i öster och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väster skapat vad många kallat en vinodlares paradis – dessutom befriat från både mjöldagg och vinlus. Här finns utrymme för en mångfald av druvor och vinstilar.

Produktionen är starkt exportinriktad och har rönt stora framgångar med sina fruktiga viner i modern stil – ofta marknadsförda utifrån druvsort. Den senaste succén är den nyupptäckta bordeauxdruvan carmenère, men även viner gjorda på druvblandningar har kommit i ropet.