Santa Ana El Clasico Chardonnay Chenin

Santa Ana El Clasico Chardonnay Chenin

64 kr (56,00 kr) (nr. 75717) Vitt vin Cuyo, Mendoza, Argentina

Chardonnay/Chenin i frisk, fruktig stil med inslag av citrus och tropisk frukt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% chardonnay, 50% chenin Blanc
Årgång 2016
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Syra 6.5 g/l
Producent Bodegas Santa Ana

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk och fruktig smak av citrus med inslag av ananas.
Passar till Rätter av fisk, skaldjur och fågel samt som aperitif.

Om Bodegas Santa Ana

Bodegas Santa Anas vingårdar är belägna i Mendoza, Argentina. Vinhuset grundades redan 1891 av Don Tirasso, som invandrat från Italien, vilket gör Santa Ana till en av de äldsta husen i Argentina. Chefsvinmakaren Rodolfo “Opi” Sadler har arbetat för Santa Ana sedan 1985 och har kommit att bli blivit en av landets mest respekterade.

Om Cuyo, Mendoza, Argentina

Cuyo som ligger centralt i västra Argentina är dels en ort, dels ett större officiellt vindistrikt som omfattar odlingar i San Juan, San Luis, Mendoza och La Rioja. Området är landets största och viktigaste vindistrikt. Cuyo korsas av flera floder som fylls genom upptining av snö från Andernas bergstoppar vilka ger frodiga odlingar på de öppna vinfälten.

Övrigt

Serien Santa Ana El Clasico står för moderna, attraktiva viner som tydligt speglar druvornas frukt och karaktär. Ett prisvärt alternativ till alla tillfällen, passar som sällskapsvin eller till en bit mat. Santa Anas filosofi är att erbjuda viner av högsta kvalitet som alltid ska överträffa konsumentens förväntningar, denna tanke finns med hela vägen från vingård till flaska.