Rully Premier Cru Cuvée Signature Bouchard Aîné et Fils

Rully Premier Cru Cuvée Signature Bouchard Aîné et Fils

189 kr (nr. 5619) Rött vin, medelfylligt Bourgogne, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Elegant vin från byn Rully nära Chassagne-Montrachet, aromatisk bärig skogsfrukt med blommig syrlighet och fina fattoner.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Pinot Noir
Årgång 2016
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Syra 3,76 g/l
Producent Bouchard Aîné et Fils

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, skogshallon, choklad, örter och jordgubbar.
Passar till Passar bra till rätter av ljust kött eller lättare rätter av lamm.
Lagringspotential Gott att dricka nu - kan lagras i 3 år.

Om Bouchard Aîné et Fils

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.