Lunadoro Pagliareto Vino Nobile di Montepulciano 2015

Lunadoro Pagliareto Vino Nobile di Montepulciano 2015

219 kr (nr. 78484) Rött vin Toscana, Italien

Lunadoro Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 vann guldmedalj i Vinordic Wine Challenge 2023, Sveriges mest prestigefyllda vintävling!

2019 utsågs Lunadoro Vino Nobile Di Montepulciano DOCG 2015 Pagliareto till Nobelbvin och serverades till huvudrätten vid Nobelbanketten den 10 december 2019!

Vinet är gjord på 100% Sangiovese från Toscana och druvorna skördas försiktigt för hand under de första vackra höstdagarna i oktober. Det färdiga vinet lagras därefter på franska ekfat i minst 24 månader innan det buteljeras.

Lunadoro Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 är flerfaldigt prisbelönt med högsta betyg – 3 Bicchieri – i Gambero Rosso 2019, en vinguide där de allra bästa vinerna från hela Italien betygsätts. Det har även fått det utmärkta betyget 95 poäng av Luca Maroni – en av Italiens mest namnkunniga skribenter.

Doft och smak
Lunadoro är ett generöst och fylligt vin med en djup, rubinröd färg. Doften är rik och komplex med mörka körsbär, plommon och i smaken märks mjuka inslag av viol, svartpeppar, tobak och choklad. Vinet har en lång och balanserad eftersmak med härliga mognadstoner och klockren syra.

Mat
Servera gärna ihop med italiensk plockmat, till en smakrik pasta med svamp eller rätter på nöt- och viltkött eller till lagrad parmesanost. Dekantera gärna vinet i en timme innan det ska drickas.

Koordinater till vingårdarna: 43°08’51.5″N 11°54’10.9″E

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2018
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,02 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Lunadoro

Innehållet

SmakbeskrivningLunadoro är ett generöst och fylligt vin med en rubinröd färg och en komplex och karakteristisk bouquet. Mogen frukt, peppar, plommonsylt och mjuka inslag av viol, mörk choklad och cigarr. Vinet har en balanserad smak med härliga mognadstoner och klockren syra för en lång och dynamisk eftersmak. 
Passar tillServera gärna ihop med italiensk plockmat, till en smakrik pasta med svamp eller rätter på nöt- och viltkött. Dekantera gärna vinet minst en timme innan det ska drickas.

Om Lunadoro

Lunadoro är en modern producent som värnar om det traditionella hantverket. På Lunadoros vingårdar belägna i Valiano, Montepulciano sker hela urvals- och produktionsprocessen manuellt med stor hänsyn till naturen och man har sedan starten år 2000 gjort sig känd för sin höga kvalitet och sina prestigefulla utmärkelser. Den årliga produktionen uppgår till ca 60 000 flaskor.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!