Masso Antico Primitivo Appassito

Masso Antico Primitivo Appassito

89 kr (71,20 kr) (nr. 73555) Rött vin Apulien, Italien

Masso Antico Primitivo är till 100% gjort på premiumdruvan Primitivo, som varsamt handplockas från 40 år gamla vinstockar i Salento.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Primitivo
Årgång 2016
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork

Innehållet

Smakbeskrivning Masso Antico Primitivo har en generös fyllighet och kraft i smaken med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Eftersmaken är härligt lång och koncentrerad!
Passar till Vinet är ett perfekt sällskapsvin med sin generösa och kraftfulla stil, men passar även utmärkt till grillade kötträtter, smakrika pastarätter, lagrade hårdostar och den hembakade pizzan med bresaola och buffelmozzarella.
Lagringspotential 3 år
Vinmakare Florenzo Franceschi
Skörd Vinmakaren Florenzo Franceschi låter druvorna torka enligt Appassito-metoden för att de ska få extra kraftfull smak före vinifieringen – precis som de berömda Amarone-vinerna i Veneto.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.

Övrigt

Italien mest respekterade vinskribent Luca Maroni delade nyligen ut HÖGSTA BETYG, 99 POÄNG till Masso Antico Primitivo – ett otroligt omdöme för ett vin för enbart 89 kronor! Vi är därför enormt exalterade över att nu få introducera det i Sverige.