Massé Brut

Massé Brut

159 kr (127,20 kr) (nr. 7865) Champagne Champagne, Frankrike

Torr, brödig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 55% pinot noir, 25% chardonnay, 20% pinot meunier
Alkoholhalt 12.5%
Storlek ml 375 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Stilren och klassiskt elegant smak med inslag av mogna gula äpplen, citrus och mineral.
Passar till Alla festliga tillfällen, lättare fisk- och skaldjursrätter samt som aperitif.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Övrigt

Finns även i storlek 0,375L.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!