Pavillon Saint-Pierre Cotes-du-Rhône Organic

Pavillon Saint-Pierre Cotes-du-Rhône Organic

129 kr (103,20 kr) (nr. 72600) Rött vin Côtes-du-Rhône, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Samma utmärkta innehåll, ny snygg design!

Det anrika vinhuset Maison Bouachon är beläget i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape i Rhône sedan år 1898. Nu introduceras deras ekologiska toppvin Côtes-du-Rhône Organic i Sverige – för det oslagbara priset 125kr.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 52% grenache, 44% syrah, 2% mourvèdre
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
KRAV-märkt
Producent Maison Bouachon

Innehållet

Smakbeskrivning Côtes-du-Rhône Organic har en djupröd färg och en härligt fyllig smak. De populära druvorna Syrah och Grenache har en generös fruktighet med inslag av mörka körsbär, plommon, björnbär, peppar och lagerblad vilket ger ett sällsynt smakrikt vin. Avslutningen med finstämda franska ekfat är lång och balanserad.
Passar till Cotes-du-Rhône Organic passar utmärkt till mustiga grytor, till kött och fågel, till charkuterier och vällagrade ostar som Comté och Gruyère.
Lagringspotential Perfekt att dricka idag men kan även lagras i ytterligare 3-5 år.
Jordmån Kalkhaltig och stenig jordmån.
KRAV-märkt produkt

Om Maison Bouachon

Det anrika vinhuset Maison Bouachon som är beläget i Châteauneuf-du-Pape i Rhônedalen har producerat kvalitetsvin sedan 1898. Till en början låg huvudfokus på egen vinodling men under första halvan av 1900-talet utvecklades företaget till en trogen uppköpare av druvor och vin från odlare de olika kvalitetsområdena längs floden Rhône.

Under 1950-talet började Maison Bouachon även att vinifiera och lagra vin samtidigt som samarbetet med odlarna fördjupades.

2001 köptes Maison Bouachon av Les Vins de Skalli som sedan 1960-talet varit en ansedd producent av kvalitetsviner i Languedoc-Roussillon och Korsika.

2011 köptes Les Vins de Skalli och därigenom Maison Bouachon av Boisset, ett av Frankrikes ledande vinföretag med bas i Nuits-St-Georges (Bourgogne). Målet är att fortsätta med utvecklingen av högklassiga viner från Rhône och södra Frankrike.

Om Côtes-du-Rhône, Frankrike

I Côtes du Rhône är 21 olika druvor tillåtna, både blå och gröna och produktionen består till ca 95 procent av röda viner.

Övrigt

Årgång 2015 var utmärkt för ekologiska viner då sommaren var behagligt varm med lite regn. Druvorna Grenache och Syrah mognade till sin fulla potential vilket märks i vinets ovanligt elegant karaktär.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!