Livio Pavese Corniolo

Livio Pavese Corniolo

99 kr (79,20 kr) (nr. 71802) Rött vin Piemonte, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

För första gången lanseras en Superpiemonte i Sverige – Livio Pavese Corniolo 2013! När Livio Paveses vinmakare Sergio Bottinelli vinifierade sina franska druvor och blandade dem med sin smakrika barbera överträffade resultatet alla förväntningar. En ny vinstil var född –Superpiemonte!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 40% Barbera, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot
Årgång 2013
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,0154 g/100ml
Syra 4,98 g/l
Producent Livio Pavese

Innehållet

Smakbeskrivning Toner av mogna körsbär, svarta vinbär, viol, ceder och choklad. Eftersmaken är härligt lång och avrundad.
Passar till Grillat kött, smakrika kötträtter, charkuterier och vällagrade ostar. Eller njut dess unika smak precis som den är.

Om Livio Pavese

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!