Livio Pavese Barbera del Monferrato

Livio Pavese Barbera del Monferrato

115 kr (92,00 kr) (nr. 74960) Rött vin Piemonte, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Med Barbera del Monferrato har du chansen att njuta av ett riktigt toppvin i sin prisklass!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Barbera 100%
Årgång 2015
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Syntetkork
Sockerhalt 0,018 g/100ml
Producent Livio Pavese

Innehållet

Smakbeskrivning Detta eleganta årgångsvin har en stor smak och mogen karaktär. Den fylliga och fruktiga stilen bjuder på ljuvliga toner av solmogna mörka körsbär, viol, örter och choklad. Eftersmaken är härligt lång och balanserad.
Passar till Servera Barbera del Monferrato till kötträtter- gärna kalv, lamm och fläsk, en smakrik pasta, italienska charkuterier och lagrade ostar eller njut vinet helt på egen hand.
Lagringspotential Drickfärdig, kan lagras

Om Livio Pavese

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!