Livio Pavese Barbaresco

Livio Pavese Barbaresco

179 kr (143,20 kr) (nr. 5337) Rött vin, medelfylligt Piemonte, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik Exklusivt sortiment

Distriktstypisk Barbaresco med inslag av mogna körsbär, örter och fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Nebbiolo 100%
Årgång 2015
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,03 g/100ml
Syra 5,19 g/l
Producent Livio Pavese

Innehållet

Smakbeskrivning Generös och kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, torkade körsbär, jordgubbar, tobak, lakrits och rosor.
Passar till De flesta smakrika kötträtter, lamm-, eller hårda ostar.
Lagringspotential Drickfärdig, kan lagras.

Om Livio Pavese

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Övrigt

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna haft stor betydelse för regionen och bidrog b la att vinexporten kom igång. Ännu idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarkanden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d´Or i Asti och Silver vid internationella Vin och Sprit-tävlingen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!