Lanson White Label

Lanson White Label

419 kr (335,20 kr) (nr. 77240) Champagne Champagne, Frankrike

Mjuk, elegant smak i en lite sötare stil kallad Sec. Toner av vit frukt, gröna äpplen och grapefrukt. Inslag av honung och mineral.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 38% chardonnay, 37% pinot noir, 25% pinot meunier
Alkoholhalt 12.5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 1500 ml Magnum

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 0,29 g/100ml
Syra 5.5 g/l
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Mjuk, elegant smak i en lite sötare stil kallad Sec. Toner av vit frukt, gröna äpplen och grapefrukt. Inslag av honung och mineral.
Passar till Utmärkt till alla festliga tillfällen som aperitif, eller tillsammans med elegantare fiskrätter samt till tillredda skaldjur.
Vinmakare Hervé Dantan
Vinifikation Lagras på jästfällningen i minst 36 månader.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!