Lanson Rosé Label Brut

Lanson Rosé Label Brut

327,20 kr (nr. LA0401) Champagne Champagne, Frankrike

Klassikern Rosé Label – en lyxigt frisk och fruktig champagne med inslag av smultron, blodapelsin och brioche.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 53% pinot noir, 32% chardonnay, 15% pinot meunier
Alkoholhalt 12.5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 375 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Lanson Rosé Label har en mycket frisk och fruktig smak med välbalanserade toner av smultron, blodapelsin, mineral och brioche. Små eleganta bubblor.
Passar till Avnjut till alla festliga tillfällen, lättare fisk- och skaldjursrätter samt som aperitif. Prova gärna till en bit Brillat Savarin, en krämig, gräddig och lätt syrlig färskost gjord på komjölk. Passar även till bakverk och frukt- och bärdesserter med extra syrlighet.
Vinmakare Hervé Dantan
Vinifikation Cuvéen har lagrats i hela 36 månader på sin jästfällning för att nå perfekt mognad vilket resulterar i en sällsynt smakrikedom och elegant finess.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!