Lanson Noble Cuvée by Petter

Lanson Noble Cuvée by Petter

1998 kr (nr. 71011) Champagne Champagne, Frankrike

Till ära av att Petter firar 20 år som artist släpper han Lanson Noble Cuvée by Petter, en exklusiv Champagne på Magnumflaska från 1998, det år han startade sin karriär.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 70% Chardonnay Grand Cru, 30 % Pinot Noir Grand Cru
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 1
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!