Lanson Green Label

Lanson Green Label

465 kr (391,20 kr) (nr. 79208) Champagne Champagne, Frankrike

Ekologisk toppchampagne från anrika Lanson! Lanson Green Label framställs av organiska druvor som uteslutande odlas på en vingård i hjärtat av Marnedalen.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 53% Pinot Noir, 20% Chardonnay, 27% Pinot Meunier
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 0,08 g/100ml
Syra 10,5 g/l
Märkningar Biodynamisk odling
Ekologiskt vin
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Mycket frisk och fruktig smak med inslag av vinteräpplen, citrus, vit persika, brioche och mineral. Moussen är pigg och livfull och eftersmaken är ljuvligt lång och balanserad.
Passar till Serveras vid 8-10 °C. Perfekt aperitif till alla festliga tillfällen, till småplocket, till färska skaldjur, sallader eller lättare fiskrätter.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Övrigt

Vinmakaren Hervé Dantans vision var att skapa en champagne med största möjliga smakrikedom och minsta möjliga miljöpåverkan. Därför undviks konstbevattning och bekämpningsmedel i vingårdarna. Druvorna plockas varsamt för hand och enbart hästar används som hjälp vid skörden. Resultatet: en elegant, smakrik ekologisk champagne i total samklang med naturen!

Champagne Lanson är redan många vinkännares favorit på grund av sin eleganta finess. Denna cuvée domineras av druvan pinot noir och har lagrats i hela 36 månader på sin jästfällning vilket medför delikata små bubblor med lyxig karaktär. Av hänsyn till miljön levereras Lanson Green Label dessutom i lättviktsflaska med en etikett av återvinningsbart material.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!