Lanson Black Label Brut

Lanson Black Label Brut

395 kr (nr. 7500) Champagne Champagne, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Klassikern Black Label – en lyxigt frisk och fruktig champagne med inslag av mogna äpplen, kex och grapefrukt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Årgång NV
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Lanson Black Label är fräsch och livfull med pigga inslag av vinteräpplen, mineral, grapefrukt och kex. Elegant mousse med delikata små bubblor, eftersmaken är ljuvligt lång och finstämd.
Passar till Alla festliga tillfällen, lättare fisk och skaldjursrätter samt som aperitif. Passar också utmärkt till lite saltare plockmat och krämiga goda ostar,
Vinmakare Hervé Dantan
Vinifikation Lanson Black Label Brut är en blandning av 50-60 olika crus. Vinmakaren Hervé Dantan har med Lanson Rosé Label och Lanson Black Label lyckats skapa två krispiga och harmoniska champagnecuvéer som passar utmärkt som fördrink eller till härliga smårätter. Cuvéen har lagrats i hela 36 månader på sin jästfällning för att nå perfekt mognad vilket resulterar i en sällsynt smakrikedom och elegant finess. .

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Övrigt

Finns även i storlek 0,2L, 0,375L, 1,5L, 3L, 6L, 9L, 15L.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!