Lanson Black Label Brut

Lanson Black Label Brut

316,00 kr (nr. LA0201) Champagne Champagne, Frankrike

Klassikern Black Label – en lyxigt frisk och fruktig champagne med inslag av mogna äpplen, kex och grapefrukt.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% pinot noir, 35% chardonnay, 15% pinot menuier
Årgång NV
Alkoholhalt 12,5
Storlek ml 750 ml
Finns även som 200 ml, 375 ml, 1500 ml, 3000 ml, 6000 ml, 9000 ml, 15000 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Lanson Black Label är fräsch och livfull med pigga inslag av vinteräpplen, mineral, grapefrukt och kex. Elegant mousse med delikata små bubblor, eftersmaken är ljuvligt lång och finstämd.
Passar till Alla festliga tillfällen, lättare fisk och skaldjursrätter samt som aperitif. Passar också utmärkt till lite saltare plockmat och krämiga goda ostar.
Vinmakare Jean-Paul Gandon
Vinifikation Lanson Black Label Brut är en blandning av 50-60 olika crus. Cuvéern har lagrats i hela 36 månader på sin jästfällning för att nå perfekt mognad vilket resulterar i en sällsynt smakrikedom och elegant finess.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Övrigt

Finns även i storlek 0,2L, 0,375L, 1,5L, 3L, 6L, 9L, 15L. (Artikelnummer 7500)

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!