iCastei Appassimento

iCastei Appassimento

249 kr (nr. 72843) Rött vin Italien

Vinerna från italienska amaroneproducenten iCastei har under senare år blivit omåttligt populära i Sverige, iCastei Appassimento är deras första vin som lanseras på bag in box!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Negroamaro 51%, Primitivo 34%, Corvina 15%
Årgång 2012
Alkoholhalt 14.5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Syra 5.7 g/l
Producent Cantinetta Vini/Botter

Innehållet

Smakbeskrivning Ett härligt koncentrerat, fylligt vin med ett balanserat inslag av fat och toner av mörk frukt, kryddor, choklad och örter.
Passar till Servera det gärna till mustiga grytor på lamm, nöt och vilt eller till de italienska klassikerna pasta och pizza. Ett annat hett tips är att ackompanjera vinet till traditionell italiensk antipasti, lite härlig plockmat från charkdisken och några goda smakrika hårdostar.
Vinifikation Vid framställningen av iCastei Appassimento låter man utvalda druvor hänga kvar på vinrankorna att torka i septembersolen innan de sedan plockas för hand och går till pressning. Allt eftersom druvorna torkar samlar de på sig en fin sötma och en maffig smakkoncentration som påminner om Amaronevin. Avslutningsvis lagras vinet en tid på ekfat för att aromerna skall utvecklas ännu en dimension innan det tappas.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!