iCastei Amarone della Valpolicella

iCastei Amarone della Valpolicella

261 kr (208,80 kr) (nr. 80403) Rött vin Veneto, Valpolicella, Italien

Kraftfull och smakrik Amarone från populära iCastei med toner av mörka körsbär, choklad, nejlika och fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 75% corvina/corvione, 20% rondinella, 5% molinara
Årgång 2014
Alkoholhalt 15,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Syra 5.4 g/l
Producent Castellani Michele & Figli

Innehållet

Smakbeskrivning Smakrik och kraftfull med en liten sötma, samt ton av mörk choklad, körsbär, nejlika och fat. Balanserad med lång eftersmak.
Passar till Vinets avrundade och kraftfulla stil gör att det gifter sig utmärkt till mustiga kötträtter och grytor. Prova även att servera vinet till goda lagrade hårdostar med mycket smak – en ljuvlig kombination!
Vinifikation Vinet är gjort i det vackra Valpolicella i Veneto i nordöstra Italien i enlighet med den traditionella amaronemetoden. Regionens bästa druvor corvina, rondinella och molinara torkas i speciella korgar i tre-fyra månader innan de pressas. Metoden är både arbetskrävande och dyrbar och resultatet är viner med enastående koncentration och struktur.

Om Castellani Michele & Figli

Välrenommerade vinmakarfamiljen Michele Castellani har odlat vin sedan 1945. Idag drivs vinhuset av tre syskon i tredje generation som jobbar tätt tillsammans genom hela produktionen från odling och skörd till selektering och vinifikation.

Om Veneto, Valpolicella, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Övrigt

Sverige är sedan många år iCasteis största marknad vilket visar på producenten Castellanis popularitet hos det svenska folket.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!