Gran Feudo Reserva

Gran Feudo Reserva

99 kr (nr. 2037) Rött vin, fylligt Navarra, Spanien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Gran Feudo Reserva är ett balanserat och välutvecklat årgångsvin med fylliga toner av koncentrerad mörk frukt, mogna plommon och rostade fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 65% Tempranillo, 20% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
Årgång 2012
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,014 g/100ml
Producent Bodegas Chivite

Innehållet

Smakbeskrivning Gran Feudo Reserva är ett balanserat och välutvecklat årgångsvin med fantastiskt utvecklad smak och mogen karaktär! Den fylliga och fruktiga stilen bjuder på härliga toner av solmogna körsbär, plommon, vanilj och rostade fat. Eftersmaken är lång och balanserad.
Passar till Serveras med fördel till rätter av rött kött som lamm, oxfilé, eller som det är.
Lagringspotential Gott att dricka, kan lagras i upp till 3 år
Vinifikation Efter skörd har drycken lagrats på både amerikanska och franska ekfat under minst 18 månader samt till sist på flaska i 5,5 år.
Jordmån Vinstockarna är över 30 år gamla och har växt i lerig kalk, vilket bidrar till kraftigare smak och djupare färg.

Om Bodegas Chivite

Bodegas Chivite som grundades av Juan Chivite i Navarra i norra Spanien år 1647, är en av de äldsta familjeägda vinproducenterna i landet. Under elva generationer har företaget vuxit från sin ursprungliga etablering i Navarra till att nu även ha egendomar i Rioja, Rueda och Ribera del Duero. Totalt över 600 ha vingård uppdelat på sex olika egendomar där Chivite producerar åtta olika vinserier.

Om Navarra, Spanien

Navarras är beläget mitt emellan pyrenéernas sluttningar i norr och Rioja Bajas böljande kullar i söder. Området präglas av ett växlande klimat, från fuktig värme till torrt medelhavsklimat. Detta gör att det här tillverkas många olika typer av vin, både rosé-, vita och röda viner.