Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

159 kr (127,20 kr) (nr. 3570) Rött vin Bordeaux, Frankrike

Ett elegant och mycket ursprungstypiskt Bordeauxvin med toner av svarta vinbär, plommon, kaffe, kryddor och rostade fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60% merlot, 37% cabernet sauvignon, 3% petit verdot.
Årgång 2015
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,013 g/100ml
Syra 3.53 g/l
Producent Château de Seguin

Innehållet

Smakbeskrivning Ett elegant och fruktigt vin med generös smak av svarta vinbär, plommon, kaffe, kryddor och rostade fat.
Passar till En idealisk följeslagare till smakrikare rätter på lamm och nötkött, komplettera gärna med en vitlöksdoftande potatis- eller rotfruktsgratäng med svamp och en mustig vinsky.
Lagringspotential Perfekt att dricka idag men kan även lagras i ytterligare 3-5 år.

Om Château de Seguin

Château de Seguin är en välkänd producent av kvalitetsviner och är beläget i området Entre-Deux-Mers i Bordeaux. Själva slottet har anor tillbaka ända till 700-talet och vin har producerats här i nästan 1000 år.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!