Charles de Fère Crémant du Jura

Charles de Fère Crémant du Jura

109 kr (nr. 78700) Mousserande vin Jura, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Exklusivt, friskt och fruktigt bubbel från Charles de Fère med toner av vit persika, kvitten, äpple och rostat bröd...

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Charles de Fère

Innehållet

Smakbeskrivning Charles de Fère Crémant du Jura är ett friskt och exklusivt mousserande vin med eleganta små bubblor och en hög fräschör. Vinet har en förförisk smakpalett av vit persika, kvitten, äpple, honung och rostat bröd och en lång och välbalanserad avslutning.
Passar till Servera det som en svalkande fördrink eller till brickan med småplock. Varför inte till någon av de världsberömda ostarna Gruyère, Comté och Morbier som alla produceras i Jura. Vinet är mycket matvänligt och passar också utmärkt till grillade skaldjurs- och fiskrätter eller till fräscha sallader och rätter på kyckling.
Skörd Druvorna plockas för hand.
Vinifikation Precis som en traditionell Champagne genomgår detta vin en andra jäsning på flaska. Crémanten lagras sedan i hela 12 månader på sin jästfällning innan det släpps på marknaden vilket ger vinet en underbart komplex och utvecklad karaktär.

Om Charles de Fère

Monsieur Charles de Fère härstammar från regionen Champagne och familjen har i sex generationer tillverkat mousserande viner av högsta kvalitet. Man har ett internationellt rykte som en av Frankrikes bästa producenter av mousserande viner.

Om Jura, Frankrike

Jura är Frankrikes till ytan minsta vinregion och är vackert belägen vid foten av Juramassivet nära den schweiziska gränsen.

Övrigt

I Jura har man på samma druvor, och med samma metod som granndistriktet Champagne producerat mousserande vin sedan 1700-talet.