Capello Terra Antica

Capello Terra Antica

59 kr (nr. 75735) Rött vin, fylligt Piemonte

I Capello Terra Antica kombineras det bästa från Italien och Frankrike: den traditionella druvan Dolcetto från Piemonte och de franska toppdruvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Resultatet: en fantastisk Superpiemonte med kraftfull stil och smakrikedom!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 40% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Dolcetto
Årgång 2011
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Skruvkork
Producent Famiglia Bottinelli

Innehållet

Smakbeskrivning Capello Terra Antica är lagrat i 7 år och bjuder på härliga toner av solmogna körsbär, svarta vinbär, örter och choklad. Eftersmaken är lång och perfekt balanserad.
Passar till Servera gärna Capello Terra Antica till grillat kött, smakrik pasta, italienska charkuterier och lagrade ostar. Eller njut vinet helt på egen hand!
Lagringspotential 3-5 år
Vinmakare Bottinelli
Jordmån Den uråldriga jordmånen skänker otroligt kraftfulla viner. För att hylla detta arv har vinmakaren Sergio Bottinelli gett Capello undernamnet ”Terra Antica” – den antika jorden.

Om Famiglia Bottinelli

Famiglia Bottinelli är en anrik och respekterad vinmakafamilj i Piemonte. Traditionen har gått i arv sedan 1932, då Giuseppe Bottinelli först förälskade sig i Monferratos vackra vingårdar – numera en del av UNESCO World Heritage.

Om Piemonte

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!