Campos de Luz Garnacha

Campos de Luz Garnacha

199 kr (nr. 72915) Rött vin Cariñena, Spanien

Bärig smak med inslag av blåbär, skogshallon, örter och jordgubbar. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött, gärna kallskuret eller till vegetariska rätter.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Garnacha
Alkoholhalt 13,5
Storlek ml 3000 ml
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt <0,03 g/100ml
Producent Vinergia

Innehållet

Smakbeskrivning Bärig smak med inslag av blåbär, skogshallon, örter och jordgubbar.
Passar till Passar utmärkt till rätter av ljust kött eller fågel. Campos de Luz Garnacha passar också bra till vegetariska rätter.
Skörd Druvorna väljs ut noga från gamla stockar, vissa så gamla som 100 år gamla, vid skörd.
Vinifikation Därefter får vinet jäsa i 8-10 dagar i temperaturkontrollerade tankar av stål. Temperaturen hålls mellan 24-26 grader vilket bidrar till att fruktighetens fräschör behålls. Den malolaktiska jäsningen sker i samma rostfria ståltankar.

Om Vinergia

Vinergia grundades år 2005 i syfte att förena små till medelstora spanska vingårdar med intentionen att vägleda dem för anpassning av stil och varumärke för att nå ut i världen. De hjälper till med bland annat design, druvblends, vinstil, marknadsföring och försäljning. Genom förståelse av de primära elementen i varje druva, i varje region, de olika marknader som finns, har Vinergia utvecklat vin av utmärkt kvalitet! De arbetar ständigt med bästa möjliga service. Viktigt för Vinergia är också att alltid arbeta för förbättring, detta görs bland annat genom att använda sig av den senaste tekniken för vinframställnig samt kvalitetskontroller.

Deras mål och ledord är: Gott vin för alla, VARJE DAG!

Om Cariñena, Spanien

Cariñena grundades som officiellt vindistrikt 1932 och är beläget i regionen Aragón som ligger i provinsen Zaragoza (norra Spanien). Klimatet är kontinentalt med långa varma somrar och kalla vintrar. Den mest planterade druvsorten för röda viner och rosé är garnacha följt av mazuelo (carignan) och tempranillo. För vita viner är viura vanligast men även chardonnay och parellada förkommer.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!