Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir BIB

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir BIB

229 kr (nr. 50158) Rött vin Frankrike

Nyhet! Pinot Noir på box från berömd Bourgogne-producent

Sveriges populäraste flaskvin på Pinot Noir lanseras nu äntligen på det smidiga formatet bag-in-box i samma eleganta och generösa stil – en lyxig box utöver det vanliga från prestigeproducenten Bouchard Aîné & Fils!

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir har en öppen och inbjudande doft av skogshallon, körsbär, jordgubbar och örter. Eftersmaken är lång och elegant med mjuka och välbalanserade tanniner.

Den högt prisade druvan Pinot Noir är en av vinvärldens mest älskade tack vare sin mångsidighet och matvänlighet. Och druvan har sin hemvist i Bourgogne – precis som prestigeproducenten Bouchard Aîné & Fils.  Många av världens vinmakare försöker efterlikna stilen som görs här, men få lyckas.

Eleganta Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir innehåller mindre än 3 gram socker/liter, vilket gör det fantastiskt matvänligt. Matcha det gärna till dina favoriträtter på kyckling, kalv eller vegetariskt – eller bara njut det till ett urval av smakrika franska ostar!

Testa gärna att servera vinet lite svalt i stora glas för att låta alla dess härliga dofter få blomma ut under middagens gång.

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Nyhet 17 februari 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,03 g/100ml
Producent Boisset Family Estates

Innehållet

Passar till Matcha det gärna till dina favoriträtter på kyckling, kalv eller vegetariskt - eller bara njut det till ett urval av smakrika franska ostar!

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!