Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

119 kr (nr. 57601) Frankrike

Premiär! Guldvinnande bubblor från Bourgogne!

Nu lanseras äntligen guldvinnande Brut de Chardonnay från anrika Bouchard Aîné & Fils i Sverige! Vinet har en underbar frisk mousse och klingande ren syra i avslutningen!

Redan på 1800-talet var Bouchard Ainé & Fils en av de mest framstående producenterna av mousserande vin utanför Champagne. Med lanseringen av Brut de Chardonnay är det dags att hylla husets 200-åriga historia av lyxiga bubblor.

Brut de Chardonnay är gjort på noggrant utvalda chardonnaydruvor. Smaken är härligt frisk och torr med inslag av citrus, rostat bröd, nötter och mineraler. Vinets fräscha och pigga mousse kittlar gott i gommen.

Vinet vann GULD i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2022 – en bekräftelse på dess enastående kvalitet för priset.

Servera gärna Brut de Chardonnay i +10 °C som en lyxig fördrink tillsammans med skaldjur, till lätta kycklingrätter eller kanske till en klassisk torskrygg med brynt smör – en ljuvlig kombination!

Vinet är gott att dricka redan nu men lämpar sig även för lagring och smaken fortsätter att utvecklas under 3-5 år.

Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750. Sitt goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom omsorgsfullt hantverk och kvalité. Vingårdarna ligger i några av Bourgognes bästa lägen, där rankorna kan skicka sina rötter djupt ner i områdets berömda kalkjordar. Resultatet: sällsynt friska och eleganta viner.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Chardonnay
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Producent Bouchard Aîné et Fils

Innehållet

Om Bouchard Aîné et Fils

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!