Bouchard Aîné & Fils Chardonnay

Bouchard Aîné & Fils Chardonnay

68,00 kr (nr. 82534) Vitt vin, lätt & friskt Frankrike

Bouchard har lyckats ta tillvara på sina erfarenheter från Bourgogne och tillämpar dem här i södra Frankrike. Från högt belägna vingårdar i Languedoc producerar man denna prisvärda Chardonnay.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2014
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Syra 5,2 g/l
Producent Bouchard Aîné et Fils

Innehållet

Smakbeskrivning Denna torra och friska chardonnay kombinerar eleganta toner av äpple, mandel, honung och grapefrukt med ett fint balanserat inslag av fat. Den friska syran mynnar ut i ett långt sofistikerat avslut.
Passar till Den lätta, fruktiga och friska stilen är enkel att kombinera med mat. Passar perfekt till och mingel och bufféer. Det är ett utmärkt val att njuta av tillsammans med fisk och skaldjur samt till ljust kött.
Jordmån Kalk- och lerdominerad.

Om Bouchard Aîné et Fils

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!