Bacio della Luna

Bacio della Luna

109 kr (nr. 2332) Mousserande vin Treviso, Italien

Bacio della Luna är en årgångsprosecco från norra Italien. Här plockas druvorna för hand och vinifieras enligt reglerna i området. Klassificerigen "Prosecco Superiore" betyder att den lever upp till de höga kraven från Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Glera
Årgång 2015
Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Producent Schenk Italia

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en halmgul färgton och en fruktig och nyanserad smak med toner av gula päron, persika, gröna äpplen, apelsinblommor och citrus.
Passar till Serveras vid 6-8°C som aperitif, sällskapsdryck eller rätter av fisk, skaldjur eller mild, asiatisk mat.

Om Schenk Italia

Schenk Italia grundades 1952 och har sin bas i Trentino-Alto Adige. Det här är en av italiens största vinproducenter som framförallt gjort sig kända för sin breda portfölj och sitt utbud av förstklassig Amarone. Schenk Italia utgörs av två flygande vinmakare och fem enologer. Därtill sköts hela produktionsprocessen, från vingårdar och vinerier över hela Italien, av högutbildade medarbetare. Erfarenhet, innovation och kvalitet är Schenk Italias tre kärnvärden. Allt för att ständigt utvecklas och på ett effektivt sätt kunna möta vår medvetna marknad.

Övrigt

Bacio della Luna, som betyder månkyss på italienska, är ett mousserande vin från Veneto i Italien. Druvorna odlas i området Treviso som ligger mellan orterna Conegliano och Valdobbiadene. Här ligger vinodlingarna på branta kullar och därför plockas alla druvor för hand.