Amicone Rosso Veneto

Amicone Rosso Veneto

299 kr (nr. 74325) Rött vin Veneto, Italien

Amicone är ett modernt vin från vackra Veneto i nordöstra Italien. Vinet är delvis gjort på torkade druvor vilket resulterar i ett härligt komplext vin- till en bråkdel av priset av en Amarone. Ett ypperligt val både till vardag och fest!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Corvina, Rondinella, Molinara
Årgång 2016
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 750

Detaljer

Antal/kolli 60
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 10 g/100ml
Syra 5,5 g/l
Producent Cantine di Ora

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, vanilj, russin och viol.
Passar till Passar utmärkt till rätter av vilt, nöt eller lamm och är ett förträffligt val av vin när det kommer till det italienska köket. Gifter sig även bra till en bit lagrad hårdost.
Vinmakare Fiorenzo Franceschi

Om Cantine di Ora

Producenten Cantine di Ora kända för sina högklassiga Amarone-viner samt den storsäljande Amicone Rosso Veneto som återfinns i samtliga Systembolagsbutiker.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!