Amicone Edizione Nero

Amicone Edizione Nero

129 kr (103,20 kr) (nr. 76811) Rött vin, fylligt Veneto, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Amicone Edizione är ett stilrent och fruktigt vin från vackra Veneto i nordöstra Italien. Det tillverkas till 100% på druvan corvina – områdets främsta och mest karaktärsfulla spelare tillika den allra viktigaste druvan i Amarone.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Corvina
Årgång2014
Alkoholhalt13,5
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Cantine di Ora

Innehållet

SmakbeskrivningAmicone Edizione Nero har en djup mörkröd ton och lyxig smak med inslag av mogna körsbär, torkad frukt, katrinplommon och choklad. Eftersmaken är härligt lång och utvecklad!
Passar tillAmicone Edizione Neros runda och kraftfulla karaktär gör att det passar utmärkt till grillade rätter, en krämig pasta med biff och hyvlad parmesan, italienska charkuterier - eller njut det helt på egen hand!
LagringspotentialGott att dricka kan lagras i 3-5 år

Om Cantine di Ora

Producenten Cantine di Ora kända för sina högklassiga Amarone-viner samt den storsäljande Amicone Rosso Veneto som återfinns i samtliga Systembolagsbutiker.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Övrigt

Druvorna torkas i speciella korgar i 4 månader innan de pressas. Metoden är både arbetskrävande och dyrbar, men resultatet blir mäktiga viner med enastående koncentration och kraft!
Vinmakaren Fiorenzo Franceschi är känd för sitt noggranna hantverk. Detta årgångsvin från 2013 har därför lagrats i snart 4 år för att ge dig en smakupplevelse i perfekt balans. Fiorenzo kallar Amicone Edizione Nero för ”ett av de viner jag är mest stolt över hittills i min karriär”.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!