Amicone Bianco Organic

Amicone Bianco Organic

61 kr (nr. 50117) Vitt vin Italien

Tillfälle! Aromatiska och ekologiska Amicone Bianco från Italien!

Nu lanseras nyheten Amicone Bianco Organic i Sverige – en krispig, ekologisk smaksensation från Italien gjort på pinot grigio, en av vinvärldens trendigaste druvor!

4/5
Boxtoppen.se Februari 2021

Amicone Bianco Organic är ett ekologiskt vitt premiumvin från Italiens klassiska vinområde Veneto. Vinet har en klingande ren syra och smak av citrus, gröna äpplen och fräsch grapefrukt. Dess fruktiga och aromatisk karaktär gör det mycket mångsidigt och matvänligt. Finns nu att beställa för 99 kr/flaskan.

Amicone Rosso Veneto är ett av Sveriges mest älskade röda viner. Nu släpps äntligen det spännande vita systervinet Amicone Bianco Organic på vår marknad.

Förhållandena runt Veneto och Gardasjön, med frisk bergsluft och mineralrik jord, är optimala för ekologisk vinodling. Druvorna har varsamt odlats i harmoni med naturen och med stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Resultatet är ett fantastiskt krispigt och härligt vitt vin!

Prova gärna att matcha detta fräscha och mångsidiga vin med en skaldjurssallad, med grillad lax eller kanske till en smakrik Spaghetti Vongole med hjärtmusslor!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

DruvsortPinot Grigio (70%), Sauvignon Blanc och Muscat
Årgång2020
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Schenk Italia

Innehållet

Passar tillProva gärna att matcha detta fräscha och mångsidiga vin med en skaldjurssallad, med grillad lax eller kanske till en smakrik Spaghetti Vongole med hjärtmusslor!

Om Schenk Italia

Schenk Italia grundades 1952 och har sin bas i Trentino-Alto Adige. Det här är en av italiens största vinproducenter som framförallt gjort sig kända för sin breda portfölj och sitt utbud av förstklassig Amarone. Schenk Italia utgörs av två flygande vinmakare och fem enologer. Därtill sköts hela produktionsprocessen, från vingårdar och vinerier över hela Italien, av högutbildade medarbetare. Erfarenhet, innovation och kvalitet är Schenk Italias tre kärnvärden. Allt för att ständigt utvecklas och på ett effektivt sätt kunna möta vår medvetna marknad.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!